Vizita de la Bruxelles, proiecte viitoare şi curăţenia de primăvară, subiectele conferinţei de presă de astăzi

Vizita de la Bruxelles, proiecte viitoare şi curăţenia de primăvară, subiectele conferinţei de presă de astăzi

În conferinţa de presă de astăzi, 26 martie 2014, primarul Nicolae Barbu a făcut câteva precizări cu privire la vizita efectuată în perioada 19-22 martie 2014 la Bruxelles, în cadrul conferinţei de închidere a proiectului Înfrăţirea Verde – Construirea capacităţii instituţionale şi lecţii de învăţat pentru instituţionalizarea politicilor de energie durabilă în operaţiunile municipalităţilor. Acesta a catalogat întâlnirea de la Bruxelles drept una necesară şi foarte benefică pentru dezvoltarea viitoare a municipiului, întrucât, pe lângă oportunitatea de a prezenta Planul de Acţiune pentru Energie Durabilă al Municipiului Giurgiu, vizita i-a facilitat o serie de întrevederi cu importanţi factori de decizie în accesarea fondurilor europene.

Primarul a amintit astfel despre întâlnirea cu vicepreşedintele Directoratului General pentru Energie, din cadrul Comisiei Europene, sau întâlnirea cu europarlamentarul Adriana Ţicău, în cadrul cărora a aflat mai multe detalii despre direcţiile de dezvoltare în care mai pot fi accesate fonduri europene şi a înţeles mecanismul prin care municipalitatea poate beneficia de bani nerambursabili pentru proiectele depuse. „În iunie-iulie, vom termina tot ce înseamnă strategie de dezvoltare locală, ca să putem fi pregătiţi când se lansează sesiunile de depunere a proiectelor”, a precizat primarul Nicolae Barbu.

Unul dintre proiectele transfrontaliere pe care edilul intenţionează să le implementeze este construirea unei piste pentru biciclişti care va face legătura între Pădurea Comana şi zone turistice din Ruse. Edilul a precizat că vrea să acceseze fonduri şi pentru achiziţia de biciclete şi înfiinţarea pe acest traseu a unor staţii self-service pe bază de card, cum există în marile capitale ale Europei.
Primarul a adăugat că au fost încheiate contracte pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic pentru canalizări şi asfaltarea zonelor de case de pe străzile Sloboziei, Ramadan sau Obor şi că va depune un proiect pe programele operaţionale 2014-2020 pentru asfaltarea întregului oraş, eliminând astfel problema gropilor formate în urma introducerii reţelelor de utilităţi. Tot în conferinţa de presă edilul a anunţat că a fost depus ieri la ADR Sud Muntenia proiectul pentru consolidarea şi reabilitarea Colegiului Naţional „Ion Maiorescu”, acesta având şanse mari să primească finanţare nerambursabilă.
Curăţenia de primăvară, gestionarea câinilor fără stăpân, inventarierea locurilor de veci din cimitire şi contractarea unui credit de refinanţare sunt alte subiecte abordate de edilul şef Nicolae Barbu în conferinţa de presă.

Ultima modificare: 26.03.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Expoziţia de arhitectură vernisată ieri, 24 martie, îşi aşteaptă vizitatorii

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.